Video player inladen...

Harry en Meghan vertrekken in Bond-stijl naar het avondfeest

In een zilverblauwe open Jaguar-sportwagen hebben de Britse prins Harry en zijn kersverse bruid Meghan Markle Windsor Castle verlaten. In het avondzonnetje rijden ze naar Frogmore House, waar het avondfeest plaatsvindt. Op de namiddagreceptie hield prins Harry een emotionele speech.

Na de huwelijksceremonie vanmorgen vond deze namiddag een receptie plaats op Windsor Castle, georganiseerd door de Queen. Zo'n 600 gasten kregen onder meer Schotse langoustines voorgeschoteld en daar werd ook de fameuze huwelijkscake geserveerd. Sir Elton John gaf er een concert.

Prins Harry hield een toespraak tijdens de namiddagreceptie. Dat bleek een emotioneel moment, vertellen getuigen aan de BBC. "Sommige mensen moesten een traantje wegpinken", klinkt het. "In essentie vertelde Harry over zijn kindertijd, hoe hij opgroeide en hoe mooi ze als koppel zijn. Er kwam applaus toen Harry Meghan voor het eerst als zijn vrouw benoemde."

Op dit moment vindt in de residentie Frogmore House, op een kleine kilometer afstand van Windsor Castle, een avondlijk privéfeest plaats. Het pasgetrouwde koppel vertrok van Windsor richting Frogmore in een zilverblauwe Jaguar uit bouwjaar 1968, van het (elektrische) E-type concept Zero. De nummerplaat is E190518, niet toevallig de datum van vandaag. 

Volgens de BBC draagt Meghan Markle een ring die nog aan prinses Diana heeft toebehoord. Het juweel was duidelijk te zien toen de vrouw van prins Harry vanuit de Jaguar aan het zwaaien was. Het gaat om een emerald geslepen aquamarijnen ring.  "Een aangrijpend huwelijksgeschenk van prins Harry", omschrijft de BBC het.

Meest gelezen