Videospeler inladen...

Gespannen sfeer bij herdenkingsoptocht in Roeselare voor man die overleed bij uithuiszetting

In Roeselare is een optocht gehouden ter herdenking van de man die vorige week om het leven kwam bij een uithuiszetting. Op het einde van de optocht werd de sfeer tussen politie en betogers grimmig.

De man overleed vorige week toen hij door een deurwaarder en de politie uit zijn huurwoning werd gezet. Hij verzette zich hevig waardoor de politie zich genoodzaakt zag om de man te overmeesteren en geboeid weg te brengen. Kort daarna zakte de man ineen en overleed ter plaatse.

Volgens het parket is er geen sprake van politiegeweld. Maar daar zijn vrienden en familie van de man niet van overtuigd. Ze hielden vanavond een herdenkingsoptocht in de straten van Roeselare. Er namen zo'n 250 mensen aan deel.

Die optocht eindigde in gespannen sfeer. Maar niemand werd opgepakt en er vielen ook geen gewonden.

Meest gelezen