Videospeler inladen...

Franse filmmaker Luc Besson beschuldigd van verkrachting

De Franse regisseur/filmproducent/schrijver Luc Besson wordt door een jonge actrice beschuldigd van verkrachting. Ze heeft daarover een klacht ingediend. De Franse politie onderzoekt de zaak, maar Besson ontkent alles.

Luc Besson (59) is een grote naam uit de Franse film. Hij heeft onder meer de populaire reeks "Taxi"-films op zijn naam staan, de bekroonde film "Le grand bleu" en de fantasyfilm "The fifth element". Besson werd al 12 keer genomineerd voor de Césars, de belangrijkste filmprijzen in Frankrijk.

Vrijdag heeft een jonge actrice bij de politie in Parijs aangifte gedaan van verkrachting. De feiten zouden zich in de nacht van donderdag op vrijdag hebben voorgedaan, in een hotel in Parijs. De 27-jarige actrice zou volgens radiozender Europe 1, die de zaak aan het licht heeft gebracht, gedrogeerd geweest zijn door Besson, waarna hij haar verkracht zou hebben. Besson zou de vrouw daarop een som geld gegeven hebben, voor hij haar in die hotelkamer achterliet. De vrouw heeft eerder met Besson samengewerkt, maar wil anoniem blijven.

De Franse cineast ontkent via zijn advocaat "deze verzonnen beschuldigingen van een fantaste". "Ja, het gaat om een vrouw die mijn cliënt kent, maar hij heeft nooit onpast gedrag vertoond tegenover haar", zo laat advocaat Thierry Marembert weten aan het Franse persbureau AFP. De Franse politie heeft een onderzoek geopend, maar zou Besson nog niet verhoord hebben.

De beschuldigingen aan het adres van Besson komen er in het slotweekend van het filmfestival van Cannes. Er was tijdens deze editie net veel aandacht voor de #metoo-beweging, en seksueel grensoverschrijdend gedrag tegenover vrouwen in de filmsector.

Bekijk hier het fragment uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen