(c) Eurovision.tv / Gerry Wouters

Macedonië wint Barbara Dex Award, de jurk van Sennek eindigt derde

De Barbara Dex Award - de prijs voor de slechtst geklede artiest op het Eurovisiesongfestival - gaat dit naar Macedonië. De jurk van onze Sennek kreeg brons in de - niet zo eervolle - competitie. 

De voorbije dagen konden Songfestivalfans uit binnen- en buitenland stemmen op de artiest of groep die volgens hen het meest fout gekleed verscheen op het podium in Lissabon. De groep Eye Cue uit Macedonië haalde het met een voorsprong van honderden stemmen.

Eye Cue strandde in de halve finale, maar sleept nu dus toch een prijs in de wacht. "Zangeres Marija Ivanovska begon te zingen in een felroze cape en strakke short. En alsof dat nog niet genoeg was maakte de cape plaats voor een topje dat een wel erg vreemd motief had. Je raakt er niet over uitgepraat", schrijft Songfestival.be, de organisator van de Barbara Dex Award.

Australië eindigde op de tweede plaats. Het veelbesproken kleed van Sennek vervolledigt het podium. Met de uitreiking van de prijs kan het Songfestivalseizoen 2018 definitief worden afgesloten.

De Barbara Dex Award wordt sinds 1997 jaarlijks uitgereikt en is vernoemd naar de Belgische inzending uit 1993. Barbara Dex eindigde dat jaar laatste met "Iemand als jij". Het was vooral haar zelfontworpen jurk die toen – om weinig flatterende redenen – in de kijker liep.

AFP or licensors

Meest gelezen