Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Miljardair Abramovich zit voorlopig zonder geldig Brits visum

De Russische miljardair Roman Abramovich beschikt al enkele weken niet meer over een geldig Brits visum. Dat meldt persagentschap Reuters. De eigenaar van voetbalclub Chelsea heeft een hernieuwing aangevraagd, maar de Britse autoriteiten hebben nog geen groen licht gegeven.

Het visum van de rijke Rus liep vorige maand af. Abramovich is wel degelijk de procedure voor een nieuw visum gestart, maar voorlopig hebben de bevoegde Britse diensten nog geen nieuw visum afgeleverd.

"Het duurt langer dan normaal", zegt een bron aan Reuters. "Maar er zijn geen aanwijzingen dat het visum zal geweigerd worden." Waarom de kwestie langer duurt dan normaal, is niet duidelijk. Een vertegenwoordiger van Abramovich noemt het een "persoonlijke zaak" en weigert verdere commentaar.

In elk geval zijn de relaties tussen het Verenigd Koninkrijk en Rusland erg gespannen de laatste tijd, door de vergiftiging van ex-spion Sergei Skripal waarvoor Londen met een beschuldigende vinger naar Moskou wijst.

Waar Abramovich op dit moment verblijft, is niet geweten. In elk geval was hij niet aanwezig op de finale van de Engelse voetbalbeker gisteravond die door zijn club werd gewonnen. De Rus is een van de rijkste mensen in het Verenigd Koninkrijk. Hij maakte in de jaren 90 fortuin in de Russische olie-industrie. In 2003 kocht hij de Engelse voetbalclub Chelsea.

Meest gelezen