Thomas Schlijper

Schietpartij in centrum van Amsterdam

In het centrum van Amsterdam is zaterdagavond een gewonde gevallen bij een schietpartij op de Stromarkt. Hij is afgevoerd naar het ziekenhuis. De politie kon nog niets zeggen over de aard van de verwondingen, maar volgens de lokale omroep AT5 zou de man zwaargewond zijn.

Ook over de aanleiding van het incident is nog niets bekend. De politie is op zoek naar een verdachte. Het gaat om een man die een zwarte capuchon en spijkerbroek droeg. Hij is weggerend richting de Korte Nieuwendijk.

Of de schietpartij al dan niet iets te maken heeft met de drugsoorlog in de Amsterdamse onderwereld, is niet duidelijk. Feit is dat de burgemeester, de hoofdofficier van justitie en de politie bezorgd zijn over de steeds harder wordende Amsterdamse criminaliteit.

Meest gelezen