Jeroen Van Lieshout - Flickr / Creative Commons by-nc-nd

Werken aan oude Scheldebrug in Temse duren nog tot eind september

Half april zijn herstellingswerken begonnen aan de oude brug over de Schelde in Temse, Oost-Vlaanderen. Er waren heel wat scheuren vastgesteld in de stalen brugdekplaat. Maar nu blijkt dat de schade nog veel groter is en dat de aannemer drie maanden méér nodig zal hebben. Ook de verkeershinder zal dus tot eind september duren.  

Bij het begin van de werken, een maand geleden, werd de bovenste bruglaag verwijderd. Daardoor kwam de stalen structuur bloot te liggen. Daar is een ultrasoon onderzoek op gebeurd en zo kwam aan het licht dat de dekplaat op veel meer plaatsen gescheurd is. "Er is 400 lopende meter extra aan scheuren ontdekt", zegt Caroline Peelaerts van de Vlaamse Waterweg nv,"de aannemer zal dus niet eind volgende maand klaar kunnen zijn. Ook de kosten zullen uiteraard erg oplopen".

Verkeershinder

De oude Scheldebrug Bornem-Temse dateert al van 1955 en is  een onderdeel van de gewestweg N16 die Sint-Niklaas met Mechelen verbindt. Naast de oude brug ligt een nieuwer exemplaar. Het verkeer heeft normaal een hele brug ter beschikking voor één richting. Tijdens de werken, sinds half april dus, moet het verkeer in de twee richtingen over de nieuwe brug rijden. De verkeershinder die dat teweegbrengt zal dus nog tot na de zomer, tot eind september, duren. Peelaerts: "Volgende week gaan we samenzitten met de aannemer, om te kijken of het misschien toch nog mogelijk is om wat sneller klaar te zijn."

Meest gelezen