Videospeler inladen...

Mars voor man die stierf bij uithuiszetting in Roeselare loopt uit op rellen: 6 mensen opgepakt

In Roeselare zijn gisteravond 6 mensen opgepakt na de manifestatie voor de man die twee weken geleden omkwam toen hij uit zijn huurwoning werd gezet door de politie. Na de mars kwam het tot rellen. Er werden vernielingen aangebracht en relschoppers gooiden met stenen naar de politie.

De optocht, waaraan 250 tot 300 mensen deelnamen, verliep in een gespannen sfeer. Na afloop liep de situatie uit de hand. Een 20-tal heethoofden die hadden deelgenomen aan de mars, bekogelden de politie met stenen.  Er werden vernielingen aangebracht aan auto's, winkelruiten en straatmeubilair.

Zes relschoppers zijn opgepakt. Ze worden na verhoor vrijgelaten, maar riskeren vervolging. Eén van hen ook voor poging tot doodslag, omdat hij tot twee maal toe een steen van dichtbij naar de politie wierp. De agent kon beide stenen afweren met zijn schild. De man kon worden opgepakt toen hij wou wegrijden met zijn auto.  

De politie hoopt op basis van camerabeelden nog andere relschoppers te identificeren.

De aanleiding voor de onlusten is de dood van Moïse "Lamine" Bangoura (27) op 7 mei. Hij overleed toen hij door een deurwaarder en de politie uit zijn huurwoning werd gezet. Hij verzette zich hevig waardoor de politie zich genoodzaakt zag om de man te overmeesteren en geboeid weg te brengen. Kort daarna zakte de man ineen en overleed ter plaatse.

Volgens het parket is er geen sprake van politiegeweld, maar vrienden en familie van de man trekken dat in twijfel.

Bekijk hier het fragment uit “Het Journaal”: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen