Video player inladen...

"CTRL + ESCAPE": zes verhalen van zes sterke jongeren

Zes jongeren met al een behoorlijke rugzak staan op het podium bij het theatergezelschap Tutti Fratelli. "CTRL + ESCAPE" is de titel van hun voorstelling, een stuk over jeugdinstellingen, illegaliteit, beperkingen en vooral over vooroordelen.

Tutti Fratelli, het theatergezelschap dat Reinhilde Decleir in 2007 oprichtte, maakt voorstellingen met mensen die minder kansen kregen in het leven. Jong, oud, allochtoon, mensen met fysieke of mentale moeilijkheden, mensen in armoede. De groep spelers is heel divers.

Zij worden omringd en ondersteund door professionele kunstenaars, medewerkers en vrijwilligers om zo tot professionele producties te komen.

Voor het eerst maken ze een jongerenproductie. Op het podium staan zes jongeren met een heel uiteenlopende achtergrond, maar allemaal met de nodige littekens die het leven hen heeft toegediend.

Ze willen hun verhaal delen met de wereld, anderen laten zien dat het leven niet voor iedereen rozengeur en maneschijn is. Dat doen ze op een ontwapenende, ontroerende en soms ook grappige manier.

Regisseur Eva Schram: "Ik zat met een groep die het hart op de tong had"

Het repetitieproces verliep niet altijd van een leien dakje, want discipline is voor sommigen niet hun sterkste kant.

Een regisseur moet engelengeduld hebben en tegelijk ook streng zijn. Regisseur Eva Schram: "Toch had ik al vrij snel door dat ik met een groep zat die het hart op de tong had en veel te vertellen had, en vooral heel veel respect had voor elkaar, wat een enorm cadeau is.”

Video player inladen...

Meest gelezen