Video player inladen...

Een Jaguar uit 1968, maar wel een met een elektrische motor: ook op dat vlak zijn Harry en Meghan mee met hun tijd

Een zilverblauwe, open Jaguar-sportwagen uit 1968: de wereld vergaapte zich aan de wagen waarmee de Britse prins Harry en zijn kersverse echtgenote Meghan Markle zich na de recepties in Windsor Castle naar het avondfeest in Frogmore House verplaatsten. Maar wat niet opviel: de 50 jaar oude Jaguar is omgebouwd tot een elektrische wagen. Ook op dat vlak bewijzen Harry en Meghan dat ze mee zijn met de tijdsgeest. 

Jaguar presenteerde het prototype van de Jaguar E-type Concept Zero vorig jaar, waarmee de autobouwer zijn ambitie voor de toekomst wou tonen.  Vanaf 2020 zullen alle nieuwe Jaguars van de band rollen met een elektromotor of als hybride (met verbrandings- én elektromotor). 

Ombouwpakket

Naast de nieuwe elektrische modellen, heeft Jaguar aangekondigd om de mogelijkheid te voorzien om de oude benzinemodellen om te bouwen tot elektrische auto's.  De auto waarmee Meghan en Harry naar hun trouwfeest reden, is daarvan een voorbeeld. De auto werd oorspronkelijk gebouwd in 1968 maar kreeg in de koffer een set batterijen en onder de motorkap een elektrische motor. Jaguar wil voor de meeste van zijn legendarische modellen zo'n ombouwpakket ontwikkelen.

Van het nadeel dat elektrische auto's maar een beperkt aantal kilometers kunnen rijden zonder bij te tanken, zullen de hertog en hertogin van Sussex niets gemerkt hebben. Frogmore House, waar het avondfeest plaatsvond, ligt bij wijze van spreken maar net om de hoek van Windsor Castle, waar de recepties plaatsvonden.  

Nog een opvallend detail: het stuur van de "oer-Britse" Jaguar bevindt zich links, en niet rechts, zoals we in Groot-Brittannië gewoon zijn. Mogelijk was de auto gebouwd met de bedoeling te exporteren naar een ander land, zoals de VS of Canada, waar het stuur links staat. 

Video player inladen...

Meest gelezen