Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Burundezen aanvaarden grondwetswijziging die macht president versterkt

De grondwetswijziging die de Burundese president Pierre Nkurunziza tot 2034 aan de macht kan houden, is bij referendum aanvaard. Dat is officieel bekendgemaakt. Van de deelnemers aan het referendum zou 73,3 procent voor de grondwetswijziging hebben gestemd.

Bijna 5 miljoen Burundezen konden donderdag aangeven of ze de grondwetswijziging steunen waarmee Nkurunziza tot 2034 aan de macht zou kunnen blijven. In het voorstel staat te lezen dat het mandaat van de president vanaf 2020 zeven jaar duurt, in plaats van vijf jaar.

Of de huidige president opnieuw kandidaat kan zijn, was niet op te maken uit de tekst, maar daar houden alle waarnemers wel rekening mee. Nkurunziza leidt het land sinds 2005.

Meest gelezen