Exotische dieren gestolen uit tuinbouwschool Merchtem

Dieven zijn in de nacht van zondag op maandag aan de haal gegaan met enkele exotische dieren uit de gemeentelijke Tuinbouwschool. Het gaat om een vogelspin, twee korenslangen, een luipaardgekko en een baardagaam, samen met twee terrariums en specifieke voeding.

Directeur Dirk Legroux vertelt: "Bij de voedingsronde van zondagavond waren alle dieren er nog. Maar maandagmorgen waren ze verdwenen. De dieven wisten duidelijk wat ze wilden. Ze hebben bij hun inbraak niet veel schade veroorzaakt."

Dirk Legroux

De directeur onderstreept dat de dieren zeker niet giftig zijn. “Een waarde kan ik er niet opplakken, maar rijk gaan de daders er niet van worden. Gelukkig bleven er nog verschillende dieren achter zodat de lessen niet in het gedrang komen.” De politie kwam ter plaatse en is een onderzoek gestart.

Meest gelezen