Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Hoorzitting van Facebookbaas in Europees Parlement toch live te volgen

De hoorzitting van Facebook-CEO Mark Zuckerberg in het Europees Parlement morgen zal dan toch openbaar zijn en niet achter gesloten deuren. Zuckerberg komt morgenavond uitleg geven over het privacybeleid van zijn bedrijf. Die vergadering morgenavond is volledig te volgen zijn via een livestream. Dat meldt de voorzitter van het Europees Parlement via Twitter.

Het plan was dat Zuckerberg morgen het Europees Parlement zou toespreken achter gesloten deuren, en in een beperkte samenstelling. Daartegen had onder meer liberaal fractievoorzitter in Europa Guy Verhofstadt geprotesteerd. Hij pleitte voor een openbare zitting, naar analogie met Zuckerbergs hoorzitting in het Amerikaans Nationaal Congres.  

Nu laat Antonio Tajani, de voorzitter van het Europees Parlement, weten dat hij de kwestie met Zuckerberg zelf besproken heeft. Zijn hoorzitting, tussen 18.15 uur en 19.30 uur morgenavond, zal volledig gestreamd worden. "Ik ben blij te kunnen melden dat Zuckerberg hierop is ingegaan. Dat is goed nieuws voor de Europese burgers. Ik wil hem bedanken voor het respect dat hij toont tegenover het Europees Parlement", tweet Tajani.

Meest gelezen