Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Israël roept Belgische ambassadeur op het matje na VN-stemming over Gaza

Israël gaat de ambassadeurs van België, Spanje en Slovenië op het matje roepen. Het doet dat, nadat de drie landen in de mensenrechtenraad van de Verenigde Naties (VN) ervoor hebben gestemd een internationale onderzoekscommissie te sturen om de recente incidenten in Gaza te onderzoeken.

De ambassadeurs van Spanje en Slovenië werden vandaag op het ministerie van Buitenlandse Zaken verwacht. De Belgische ambassadeur in Israël, Olivier Belle, zou morgen volgen. Buitenlandse Zaken in België bevestigt de convocatie.

De VN-mensenrechtenraad kwam vrijdag bijeen, nadat maandag ongeveer 60 Palestijnen tijdens betogingen waren doodgeschoten door Israëlische soldaten. Honderden anderen raakten gewond. Volgens Israël wilden de betogers door de grensomheining breken.

Meest gelezen