Video player inladen...

Honderdtal vaten met chemisch afval gedumpt in Voeren: mogelijk gaat het om drugsafval

In de Limburgse gemeente Voeren zijn een honderdtal vaten gevonden met een chemisch product. Wat er precies in de vaten zit, wordt nog onderzocht, maar wellicht gaat het om drugsafval, dat afkomstig is van het maken van illegale synthetische drugs. 

In de omgeving van het kasteel van Ottegraeven werd zondagavond een honderdtal vaten van elk dertig liter met een nog onbekende hoeveelheid chemische substantie aangetroffen.

Heel waarschijnlijk gaat het om afval, afkomstig van de productie van synthetische verdovende middelen in een drugslab. In enkele vaten zat nog een chemisch goedje, terwijl andere vaten leeg waren. De lokale politie van Voeren verwittigde de civiele bescherming voor het verwijderen van de vaten.

Het parket van Limburg hanteert een draaiboek bij een dumping van chemisch afval. Zo zullen er stalen worden genomen voor verder onderzoek. Het gerechtelijk lab zal een sporenonderzoek uitvoeren. Het is nog onbekend wie er achter de dumping zit.

De laatste maanden was vooral Noord-Limburg met Lommel, Neerpelt, Overpelt en Hamont-Achel een geliefkoosde dumpingplek voor chemisch afval. Daar werden zelfs tienduizenden liters chemicaliën achtergelaten in gestolen opleggers.

Video player inladen...

Bekijk hier het fragment uit “Het Journaal”: 

Video player inladen...

Meest gelezen