Oproep kampioenviering Club Brugge: "Ga niet meer naar Markt"

Club Brugge speelde kampioen en dat wordt vandaag, Pinkstermaandag, uitbundig gevierd. Met deze tips van de Brugse politie wordt het volksfeest een echt feest voor iedereen.

De Brugse politie zet voor de feestelijkheden extra manschappen in. Zij zullen zorgen voor de verkeersveiligheid maar zullen er ook op toezien dat de mensenmassa mooi verspreid wordt over de Markt. Vanmorgen werd nog gezegd dat wie de voetbalhelden wil komen toejuichen, het best op tijd vertrekt.  Rond 12 uur stonden er al heel wat mensen op de Markt. Ondertussen staat de Markt vol en daarom roept de politie nu aan iedereen op, om niet meer de Markt af te zakken. 

Vermijd de Steen- en Zuidzandstraat

De Brugse politie houdt de drukte goed in de gaten. Indien nodig zullen er straten worden afgesloten. Hoofdcommissaris Erwin Dejonghe raadt ook aan om de as Steen- en Zuidzandstraat te vermijden. Voor de laatste stand van zaken, houd je best de facebookpagina en twitteraccount van de Brugse politie in de gaten.

Laat voetzoekers en Bengaals vuurwerk maar thuis

Voetzoekers, geluidsbommetjes en Bengaals vuur laat je ook het best thuis. "Het moet een feest zijn waarop iedereen, ook gezinnen met kinderen, zich veilig kan voelen." 

Om 15.45 uur gaat alles van start in Brugge, dan rijden de twee open bussen met spelers en staf van blauwzwart de Grote Markt op.

Meest gelezen