Tractor met aanhangwagen uit de bocht in Diest: huis onbewoonbaar

In Diest is vanmiddag een tractor uit de bocht gegaan op de hoek van de Postbaan en de N29. Er vielen geen zwaargewonden, maar de materiële schade is erg groot.

Burgemeester Jan Laurys: "Onze brandweer en ziekenwagen werden vanmiddag opgeroepen voor een gekanteld voertuig. Het bleek te gaan om een tractor, die wellicht iets te snel zijn bocht heeft genomen. Daardoor is de aanhangwagen, die geladen was met stro, gekanteld en in de gevel van een woning terechtgekomen."

Kinderen

Op het moment van het ongeval waren er drie kinderen thuis. "Ze liepen gelukkig alleen maar lichte verwondingen op. Eentje is toch voor controle naar het ziekenhuis gebracht, maar het leek minder erg dan het leek", vertelt de burgemeester. Voor het huis ziet het er minder goed uit. Jan Laurys: "Het huis is zwaar beschadigd. Ik vraag me zelfs af of het nog hersteld kan worden."

Meest gelezen