"Ik dacht dat het een grap was toen men me voor die preek vroeg"

Hij kreeg de toehoorders maar ook de lachers op zijn hand tijdens de huwelijksceremonie van prins Harry en zijn Meghan, toen hij op passionele wijze de noties "love" en "fire" verduidelijkte. Dat de preek dan ook meer dan 13 minuten duurde, deerde niemand, al leken de Britse Queen en haar echtgenoot volgens diverse nieuwsmedia weinig 'amused'. Op sociale media klonk alvast alleen maar lof. De Afro-Amerikaanse bisschop Michael Curry keek op BBC Radio 5 en in het ITV-programma "Good morning Britain"  terug op zijn opmerkelijke passage tijdens het huwelijk.

Michael Curry: "Toen men me vroeg om een preek te houden tijdens het prinselijke huwelijk, dacht ik dat men een 1 aprilgrap met me uithaalde. Zoiets had ik in mijn wildste dromen niet verwacht."

"Ik had natuurlijk een aantal dingen neergeschreven, zodat ik een leidraad had van hetgeen ik ging zeggen. De bedoeling was een 6- à 7-tal minuten aan de praat te blijven. Maar hij duurde wel wat langer. Omdat ik geen rekening gehouden had, en ik had dat beter wel gedaan, met de pauzes tijdens de preek. En met de non-verbale interacties, die telkens wat tijd in beslag nemen."

"13 minuten en 42 seconden? Bedankt om de duur op te nemen!"

"Natuurlijk was ik wel wat zenuwachtig. Maar ik ben intussen bijna 40 jaar geleden gewijd en weet je wat ik in die tijd geleerd heb? Of het nu een huwelijk of een begrafenis is, ook al waren er zenuwen in het begin, als ik me op de gebeurtenis zelf of op het koppel begin te focussen, dan word ik iemand die op een heel gewone manier zich tot de anderen richt."

"Ik ben er zeker van dat ze hard hun best zullen doen om van deze wereld een betere plaats te maken. Door vrouwen meer macht te geven is een van de manieren om dat te bereiken."

"Ik had er geen idee van dat er zoveel over die preek getwitterd is. Echt niet. Toen ik na de preek ging zitten, was mijn enige gedachte: "Ik hoop dat hij oké was.""

Meest gelezen