© Bigot / Andia.fr

1.000 extra jobs dankzij drones

Commerciële drones zullen tegen 2020 in ons land ruim 1.000 extra banen opleveren, en een omzet van ruim 400 miljoen euro. Dat zeggen consultancybedrijf PWC en Agoria, de sector van de technologiebedrijven, in een nieuwe studie.

Drones zijn onbemande vliegtuigjes die bijvoorbeeld worden ingezet door fotografen of landmeters. Maar drones kunnen een pak meer dan enkel foto's nemen. In combinatie met andere technologieën kunnen drones bijvoorbeeld heel snel gegevens verzamelen of inspecties uitvoeren.

Momenteel is de omzet van drones nog verwaarloosbaar, maar dat zal snel veranderen. Uit een studie van consultancybedrijf PWC en technologiefederatie Agoria blijkt dat tegen 2020 in ons land drones voor ruim 1.000 extra jobs kunnen zorgen en een omzet van 400 miljoen euro. Voorwaarde is wel dat de nieuwe Europese regelgeving rond drones en privacy snel wordt omgezet naar Belgische wetten en dat ons land geen extra regels oplegt, waarschuwen PWC en Agoria.  

 De komende twee jaar zullen bedrijven drones inzetten in hun dagelijkse productie

Marc Lambotte, technologiefederatie Agoria

"De productie van drones zal in landen als China en India gebeuren maar in de toepassing van drones liggen voor Belgische bedrijven heel wat kansen", vertelt Marc Lambotte van technologiefederatie Agoria. "De komende twee jaar zullen bedrijven drones gaan inzetten voor hun dagelijkse productie. Bijvoorbeeld in de landbouw, via drones kunnen we te weten komen welke plantjes ziek zijn. En die kunnen we dan gaan behandelen. Maar ik zie mogelijkheden in elke sector om drones te gaan gebruiken."

Meest gelezen