Video player inladen...

Alles wijst erop: Europese lynx waargenomen in de Voerstreek

Na de wolf die begin dit jaar in ons land is waargenomen, blijken we nu een tweede zeldzaam dier rijker te zijn. In november vorig jaar hebben twee politieagenten met een smartphone beelden gemaakt van een wild dier dat alle kenmerken van de Europese lynx blijkt te hebben. Dat bevestigt Jan Loos van Landschap vzw.

Het dier is waargenomen in Sint-Martens-Voeren, in de Voerstreek. Al 25 jaar zijn er vermeende waarnemingen van lynxen in de Ardennen-Eifel, in de Voerstreek en in het zuiden van Nederlands-Limburg, maar nooit eerder kon een lynx op beeld worden vastgelegd. 

Uit beeldonderzoek is gebleken dat het gefilmde dier veel te groot  is en een te korte staart heeft voor een wilde kat. Voor een lynx lijkt het dier dan weer op het randje van ondermaats. Specialisten bevestigen dat het vrijwel zeker om een lynx gaat, maar 100 procent zekerheid kunnen ze niet geven.

Oordeelt u zelf aan de hand van de gedraaide beelden. Daarop ziet u het dier bovenaan in beeld. Voor meer informatie kan u terecht op de website www.welkomlynx.be.

VIDEO: "De lynx is iets helemaal anders dan een wolf", zegt bioloog en journalist Dirk Draulans in "De afspraak". Bekijk het volledige gesprek hieronder.

Video player inladen...

Meest gelezen