AFP or licensors

Amerikaans ministerie van Justitie onderzoekt beweringen Trump over ongerijmdheden bij FBI

Het Amerikaanse gerecht gaat de beschuldigingen van president Donald Trump aan het adres van de FBI onderzoeken. Dat is het resultaat van een gesprek van Trump met viceminister van Justitie Rod Rosenstein maandag in Washington, zegt het Witte Huis. Trump beweerde dat de FBI een spion in het campagneteam van de huidige president zou binnengeloodst hebben.

Bij het onderzoek zullen "alle ongerijmdheden" onderzocht worden van de FBI en het ministerie van Justitie in het onderzoek naar de verkiezing van Trump.

Een ander resultaat van de vergadering is dat de stafchef van Trump, John Kelly, een ontmoeting zal hebben met de FBI, het ministerie van Justitie, de nationale coördinator van de inlichtingendiensten, en verschillende parlementsleden. Daar zou vertrouwelijke informatie beschikbaar gesteld worden.

Speciaal aanklager Robert Mueller voert al meer dan een jaar een onafhankelijk onderzoek naar de vraag of Rusland zich gemengd heeft in de presidentsverkiezingen van 2016 en Trump aan de overwinning hielp. Trump probeerde het voorbije jaar al herhaaldelijk om het onderzoek snel te laten stopzetten.

Meest gelezen