Jonas Hamers / ImageGlobe

Contactloos en mobiel betalen steeds populairder

Zowat 4 procent van alle betalingen vorige maand waren contactloos. Dat is een verdrievoudiging in vergelijking met vorig jaar. Samen met mobiel betalen wordt ook contactloos betalen steeds populairder.

Contactloos betalen is een elektronische betaling waarbij men de bankkaart niet in de terminal moet stoppen, enkel er dichtbij houden. Ook moet je geen pincode tikken. Tenminste als je niet voor meer dan 25 euro koopt.

Vorige maand was zo'n 4% van alle elektronische betalingen contactloos. En dat is een pak meer dan amper een jaar geleden. Toen was amper 1,41% van alle betalingen contactloos. Dat er steeds meer contactloze betalingen zijn komt doordat steeds meer klanten een bankkaart hebben waarmee je contactloos kan betalen en de vele campagnes.

Test-Aankoop waarschuwt wel dat contactloos betalen niet 100% veilig is. "Als de bankkaart gestolen wordt, is het als dief erg makkelijk om die te gebruiken. Je hebt namelijk geen pincode nodig om te betalen", waarschuwt Simon November, woordvoerder bij Test-Aankoop.

Meest gelezen