www.bever-bievene.be

Dirk Willem trekt CD&V-lijst in faciliteitengemeente Bever

Dirk Willem, als schepen onder meer bevoegd voor Openbare werken en Landbouw, trekt in de kleine Vlaams-Brabantse faciliteitengemeente Bever de CD&V-lijst, die deze keer opkomt onder de naam "Thuis in Bever - Chez nous à Biévène". Willem wil er zijn partijgenoot Luc Deneyer opvolgen, die al sinds 2000 burgemeester is, maar zich wegens gezondheidsproblemen niet meer verkiesbaar stelt.

CD&V heeft met 6 zetels op 11 in de gemeenteraad van Bever een volstrekte meerderheid. Met de naamsverandering tot "Thuis in Bever - Chez nous à Biévène" wil de partij nog meer dan voorheen ook Franstaligen aanspreken. Deze maken immers de meerderheid uit van de circa 2.000 inwoners in deze kleine Vlaams-Brabantse gemeente op de grens met Henegouwen.

Dat de CD&V eind vorig jaar koos voor een tweetalige naam schoot de N-VA, die voor het eerst in Bever met een eigen lijst zal deelnemen aan de verkiezingen, toen in het verkeerde keelgat. Volgens N-VA "geeft CD&V op die manier de boodschap aan de Franstalige inwoners dat ze zich niet dienen te integreren".

Naast de CD&V zetelt in de gemeenteraad van Bever momenteel nog enkel het kartel "Open voor de Mens" bestaande uit Open VLD en Dichter bij de Mens.

Meest gelezen