Videospeler inladen...

Een jaar na de aanslag: "We zijn niet klein te krijgen. Wij zijn Manchester"

Vandaag is het exact een jaar geleden dat er in Manchester 22 doden vielen bij de terroristische zelfmoordaanslag net na het concert van Ariana Grande. In het Verenigd Koninkrijk vinden er verschillende herdenkingen plaats. "Ik denk aan jullie, vandaag en elke dag", twitterde de Amerikaanse zangeres vanmorgen al. 

Honderden mensen zijn samengekomen in en rond de kathedraal van Manchester om het drama van vorig jaar te herdenken. Prins William en eerste minister Theresa May woonden de herdenking bij samen met de slachtoffers, de familie en de hulpverleners die bij de aanslag aanwezig waren. Prins William las een passage voor uit de Bijbel: “De liefde is geduldig, de liefde is vriendelijk, de liefde is niet jaloers. Zij doet niet gewichtig en is niet trots”. De viering zelf werd op grote schermen buiten de kathedraal uitgezonden. 

Ook de 16-jarige Adam Lawler was vorig jaar aanwezig op het concert van Ariana Grande en is vandaag opnieuw bij de herdenking. Zijn beste vriendin Olivia Campbell-Hardy kwam om het leven bij de zelfmoordaanslag. “Ik heb mijn beide benen gebroken, 7 tanden verloren en ik was bijna mijn rechteroog kwijt (…) Maar we zijn niet klein te krijgen. Wij zijn Manchester”.  

Om 14u30 plaatselijke tijd werd er een minuut nationale stilte gehouden. Vanavond om 22u31, exact een jaar na de aanslag, zullen de klokken symbolisch luiden in Manchester. Ook het concert ter ere van de slachtoffers ‘Manchester Together-With One Voice’ vindt vanavond nog plaats.  

Videospeler inladen...

Meest gelezen