Gezocht: eigenaars gestolen juwelen

De politie van Mechelen heeft een Albanese dievenbende opgerold die wordt verdacht van meer dan 30 inbraken in ons land. Op Facebook staat een album met foto's van gestolen juwelen. Wie zijn of haar juwelen herkent, kan contact opnemen met de politie.

Berg juwelen

Bij de inbraken werd een berg juwelen buitgemaakt. Het gaat onder meer om diamanten oorbellen, dure horloges en kostbare ringen. "Mogelijke slachtoffers mogen zich bij ons melden", zegt Dirk Van De Sande van de politiezone Mechelen-Willebroek. "Als je juwelen herkent die mogelijk jouw eigendom zijn, kan je ons contacteren via mail. En als je daar een aankoopbewijs, het nummer van het proces-verbaal of een foto kan bijvoegen van die juwelen, dan helpt ons dat heel erg vooruit, en dan gaan onze rechercheurs contact opnemen."

Contact

Je kan de foto's van de juwelen bekijken op de Facebookpagina van de politie. Contact opnemen met de politie kan via het emailadres recherche@pzmewi.be of via het nummer 015/46.42.39.

Slimme camera's

De inbraken werden gepleegd tussen december en maart. De politie van Mechelen kwam de bende op het spoor via slimme camera's die een verdachte wagen hadden opgemerkt. Na een reeks huiszoekingen werden 5 mensen opgepakt in ons land, 3 in Albanië en de politie is ook nog op zoek naar 2 gevluchte verdachten.

Meest gelezen