AFP or licensors

Herdenkingsmunt ontmoeting Trump en Kim Jong-un ligt al klaar

Het Witte Huis heeft herdenkingsmunten laten slaan voor de geplande topontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Die zou normaal gezien plaatsvinden op 12 juni in Singapore, maar dat is nog altijd niet helemaal zeker.

Drie weken voor de geplande top tussen Amerikaans president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, en ondanks dreigementen van Pyongyang om de bijeenkomst op te blazen, heeft het Witte Huis al herdenkingsmunten laten slaan van de mogelijke historische ontmoeting. Toch liggen er al 250 munten klaar.  

Op de munt, met bovenaan "Vredesgesprekken", zijn de hoofden van Trump en Kim Jong-un in profiel voor de vlaggen van hun respectieve landen afgebeeld, met hun gezichten naar elkaar gericht. Het ontwerp krijgt in de Amerikaanse media heel wat kritiek, onder meer omdat de dictator Kim Jong-un op de munt met "Opperste Leider" wordt aangeduid.

Noord-Korea dreigt gesprekken af te blazen

De grootste vraagtekens worden echter geplaatst bij het feit dat de top nog niet heeft plaatsgevonden. Over de ontmoeting, die normaal gezien op 12 juni plaatsvindt in Singapore, bestaat ten eerste onzekerheid na meerdere dreigementen van Pyongyang om ze te annuleren. Ten tweede is het, zelfs als de bijeenkomst doorgaat, nog niet zeker of die ook een goede afloop zal kennen.

Meest gelezen