Drie mannen en drie vrouwen genomineerd voor de Herman de Coninckprijs

De genomineerden voor de Herman de Coninckprijs zijn bekend: de schrijvers Joost Baars, Hester Knibbe, Marije Langelaar, Tonnus Oosterhoff, Ester Naomi Perquin en Nachoem M. Wijnberg. Sinds dit jaar is er nog één prijs, die voor poëzie. Het prijzengeld werd ook verhoogd van 6.000 naar 7.500 euro.  

De jury nomineerde zes dichtbundels die verschenen tussen 1 november 2016 en 31 december 2017, een van de genomineerde bundels is (verplicht) een debuut. De genomineerden -drie mannen en drie vrouwen- zijn:

  • Joost Baars met "Binnenplaats"
  • Hester Knibbe met "As, vuur"
  • Marije Langelaar met "Vonkt"
  • Tonnus Oosterhoff met "Ja, nee"
  • Ester Naomi Perquin met "Meervoudig afwezig"
  • Nachoem M. Wijnberg met "Voor jou, van jou"

In het verleden werden drie Herman de Coninckprijzen uitgereikt: een voor beste bundel, voor beste gedicht en voor beste debuut. Dit jaar is er één prijs voor Poëzie en die winnaar kan dus evengoed een debutant zijn.

In totaal beoordeelde de jury 101 dichtbundels. De uitreiking van de Herman de Coninckprijs vindt plaats op 8 juni in de Arenbergschouwburg in Antwerpen. Vandaag is het exact 21 jaar geleden dat de Vlaamse dichter overleed.

Meest gelezen