Hond ontfermt zich over 9 eendenkuikens

Doelloos ronddwalend op Mountfitchet Castle, een landelijk domein in de Britse graafschap Essex, nadat hun moeder hen ontvallen was, vonden 9 eendenkuikens toch een nieuwe vriend in Fred, een 10-jarige labrador. Hij ontfermde zich vrijwel onmiddellijk over de eendjes. Met een aantal opmerkelijke beelden en foto’s als gevolg.

Jeremy Goldsmith, manager van Mountfitchet Castle, op BBC News en nieuwswebsite Daily Mail: "We wisten dat een eend aan het broeden was op haar eieren. Maar plots zagen we een negental eendenkuikens op het domein verschijnen, zonder de moedereend, die nergens te bespeuren viel. We vermoeden dat een vos hiervoor verantwoordelijk is."

"We hebben de eendjes dan naar onze woning gebracht, omdat ze te jong zijn om zichzelf te kunnen beredderen. Dan kwam onze hond Fred op de proppen. Fred heeft echt een geweldig zacht karakter. Hij nam hen onmiddellijk onder zijn vleugels, of moet ik zeggen, onder zijn klauwen."

"De eendenkuikens waren onmiddellijk verliefd op hem. Ze verlaten hem nog nauwelijks en hebben Fred duidelijk aanvaard als hun pleegvader. Ik vermoed dat de eendenkuikens over een paar weken het warme nest van Fred zullen verlaten."

"De eendjes durven zelfs vrij ondeugend te zijn en klimmen ongegeneerd op zijn rug. Of ze volgen hem de grachten in, om samen met hem te zwemmen. Ze slapen zelfs in dezelfde mand als Fred", voegde een van de medewerkers van het domein er nog aan toe.

Meest gelezen