Ayari, kompaan van Abdeslam, gaat eveneens niet in beroep tegen veroordeling

Na Salah Abdeslam, gaat nu ook zijn kompaan, Souffien Ayari, niet in beroep tegen zijn veroordeling tot 20 jaar cel. Dat heeft zijn advocaat bevestigd aan VRT NWS. Ayari kreeg net zoals Abdeslam 20 jaar voor poging tot terroristische moord op politieagenten.  

Soufien Ayari, werd samen met Salah Abdeslam, op 23 april veroordeeld voor poging tot moord in een terroristische context. Op 15 maart 2016 hadden ze politiemensen onder vuur genomen, die het appartement kwamen doorzoeken waar ze zich verschanst hadden. De agenten dachten dat het appartement leeg stond. Maar zodra ze aankwamen, werden ze beschoten. Drie agenten raakten daarbij gewond. Agenten van de speciale eenheden konden één schutter doodschieten, twee anderen konden vluchten. Ook een agent van de speciale eenheden liep verwondingen op.

Ayari wordt samen met meest gezochte terrorist gearresteerd

Die twee anderen konden drie dagen later worden gearresteerd in een appartement in de Vierwindenstraat in Molenbeek. Het bleken Soufien Ayari en Salah Abdeslam, die op dat ogenblik een van de meest gezochte terreurverdachten van Europa was. Abdeslam was immers ook betrokken bij de aanslagen in Parijs, in november 2015. Daarom werd hij later overgeleverd aan Frankrijk, waar hij nu nog in de gevangenis zit.

Zowel Abdeslam als Ayari werden veroordeeld tot 20 jaar cel
voor poging tot terroristische moord op politieagenten. Beiden tekenen nu dus geen beroep aan tegen hun veroordeling.

Meest gelezen