ROBIN UTRECHT

Leraar van het jaar is, hoezo geen leraar?

De leraar van het jaar zal dit jaar geen leerkracht zijn, want niet alleen wie lesgeeft verdient warme waardering voor zijn enthousiaste inzet. In en rond de school zijn er veel mensen die achter de schermen werken en onmisbaar zijn. En wat ze doen, is vaak onzichtbaar, zegt het onderwijsmagazine Klasse.

Het onderwijsmagazine Klasse reikt voor de 16e keer de titel "Leraar van het Jaar" uit. Dit jaar gaat die uitzonderlijk niet naar een leraar, maar naar iemand die niet voor de klas staat.

"Niet alleen wie lesgeeft verdient waardering, in en rond de school zijn veel mensen onmisbaar", aldus Klasse. Voor de "Leraar van het Jaar" wordt elk jaar een thema gekozen. Dit jaar gaat de aandacht naar de mensen die achter de schermen werken. Onder meer administratief medewerkers, onderhoudspersoneel en zorgcoördinatoren lopen in de kijker.

Recordaantal inzendingen

Klasse kreeg een recordaantal van 11.000 nominaties door collega's, ouders en leerlingen. Uit de 100 topkandidaten uit heel Vlaanderen wordt één symbolische winnaar gekozen. Hij of zij krijgt op 30 mei de eretitel "Leraar van het Jaar 2018".

Meest gelezen