"Suits"-acteur Patrick J. Adams over bodyshaming-incident: "Het leven is te kort voor al dit gedoe"

Het huwelijksfeest van zijn ex-collega Meghan Markle, dat Patrick J. Adams en zijn vrouw bijwoonden, eindigde toch in mineur toen de "Suits"-acteur terug Londen verliet. Op de luchthaven werd hij immers aangesproken door een vrouw die vond dat hij er op de foto’s van het feest nogal 'chunky', lijvig, uitzag in zijn maatpak. Adams nam een foto van de vrouw, waarop deze weinig flatterend werd afgebeeld, en plaatste die op zijn Instagramaccount. Maar door de kritiek verwijderde hij later dat bericht en bood openlijk zijn excuses aan. Daarbij gaf hij nog een duidelijk sneer naar de media.

Na het huwelijksfeest werd Adams op de luchthaven aangesproken door een vrouw, die naar de foto’s van het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle aan het kijken was, waarop Adams en zijn vrouw dan ook stonden, en Adams hierover aansprak: "Wat een verschrikkelijke foto van jou! Ik zeg haar dat ik het wel een mooie foto vond. Maar zij zei dat ik er nogal lijvig uitzag. Daarna lachte ze en viel ze in slaap." Daar nam Adams een foto van, die hij, met de hier vermelde tekst, op zijn Instagramaccount publiceerde.

Maar de kritiek was niet mals. Adams werd op zijn  beurt beschuldigd van 'bodyshaming' en van hem werd verwacht dat hij deze situatie toch anders had moeten aanpakken. Daarop verwijderde hij het bericht van zijn account en publiceerde excuses, zonder daarbij niet te vergeten de media medeverantwoordelijk te stellen voor dit "débacle":

"Mijn enige bedoeling was een gezicht te geven aan mensen die denken dat dergelijk oppervlakkig commentaar noodzakelijk, nuttig en grappig is."

"Ik ben geen pestkop. Wat die vrouw zei was kwetsend en niet nodig. Maar ik had haar persoonlijk moeten zeggen dat ze onbeleefd was. Daar had ik het bij moeten laten. Ik bied mijn excuses aan dat ik dat niet gedaan heb. Ik was te gechoqueerd en te geïrriteerd. En ik ben een Canadees, dus ben ik de confrontatie uit de weg gegaan."

"Door daarover iets te publiceren heb ik het voor deze vrouw veel erger gemaakt voor een veel breder publiek… Als iemand iets gemeens over je zegt, gebruik het internet dan niet om met hen af te rekenen. Zeg het hen recht in hun gezicht."

"Geloof vrijwel niets van wat je in tijdschriften te lezen krijgt. Of het nu goed of slecht nieuws is. Die machinerie teert op tegenspoed en te eenvoudige voorstelling van de feiten… Het leven is te kort voor al dit gedoe. Bedankt voor de aandacht. Laten we nu terugkeren naar onze eigen levens…"

Hier beneden kunt u de volledig tekst lezen:

Meest gelezen