Videospeler inladen...

Premier Michel uit kritiek op communicatie parket in zaak-Mawda

Premier Charles Michel (MR) heeft kritiek geuit op de foutieve eerste communicatie van het parket in de zaak Mawda. De peuter kwam vorige week om door een politiekogel tijdens een achtervolging.

De tweejarige Mawda kwam om het leven bij een politieachtervolging op een busje met migranten. Bij de achtervolging hadden agenten het vuur geopend. Het parket verklaarde in eerste instantie dat het meisje niet stierf door een kogel, maar moest later toch toegeven dat het kind wel degelijk geraakt was door een politiekogel. 

"We hebben vastgesteld dat zeer snel een eerste communicatie van het parket inhoudelijk verkeerd was", verklaarde premier Michel vanmiddag in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken. "Daarom pleit ik als eerste minister naar het parket voor een objectieve en correcte communicatie."

"In het algemeen en zeker in deze omstandigheden is een correcte communicatie van cruciaal belang voor de sereniteit en ook om te waarborgen dat alles gedaan is voor de waarheid en om te weten wat er in de realiteit is gebeurd."

Meest gelezen