Copyrighted

Voor het eerst in 226 jaar komt er een vrouw aan het hoofd van de beurs van New York

Was de aandelenhandel eeuwenlang een mannenzaak, dan doorbreekt Stacey Cunningham nu het "glazen plafond" boven de grootste aandelenbeurs ter wereld. Toch wordt ook de concurrerende beurs Nasdaq -eveneens in New York- geleid door een vrouw.

Stacey Cunningham volgt Thomas Farley op die sinds 2013 de topman was van de New York Stock Exchange (NYSE), de beroemde aandelenbeurs op Wall Street in New York. Cunningham werkte al langer in topfuncties bij de NYSE en daarvoor bij de concurrerende beurs Nasdaq, niet zo ver daar vandaan.

Opvallend is dat die Nasdaq sinds begin vorig jaar ook al geleid wordt door een vrouw, Adena Friedman. In Londen ging men de Amerikanen daar echter voor. Tussen 2001 en 2009 stond Clara Furse aan het hoofd van de London Stock Exchange.

De beurs van New York werd opgericht in 1792 en is uitgegroeid tot de grootste aandelenbeurs ter wereld. Ook veel bedrijven uit de rest van de wereld willen een notering op de NYSE. Die beurs fuseerde eerste met Euronext, maar is enkele jaren geleden overgenomen door de beurzengroep ICE (Intercontinental Exchange) uit Atlanta.

Meest gelezen