Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Wateroverlast en schade na onweer in Sint-Truiden, Arendonk en Tilff: noodnummer 1722 geactiveerd

Zoals verwacht zijn er vanmiddag hevige onweersbuien onstaan die gepaard gaan met veel regen en lokaal hagel. Vooral in Limburg en Luik regent het hard. De kans op schade is reëel (code oranje). Daarom trad vanaf 12 uur deze middag het noodnummer 1722 voor niet-dringende brandweeroproepen in werking. In Sint-Truiden en in Tilff, in de buurt van Luik, zijn een aantal straten overstroomd. In Arendonk raakte een huis beschadigd. 

Het blijft vandaag warm met maxima tot 25 graden, maar sinds vanmiddag zijn onweersbuien onstaan in de provincies Limburg en Luik. Wat later op de middag onstonden ook buien  boven Gent en het noord-westen van de provincie Antwerpen. Die buien zijn bij momenten hevig van aard met kans op wateroverlast en schade. Voor niet-dringende brandweeroproepen (waarbij niemand in levensgevaar is) wordt daarom het noodnummer 1722 geactiveerd.

In de loop van de avond en nacht zou het opnieuw droger worden. Ook de rest van de week blijft het warm, met in het weekend zelfs zomerse temperaturen. De kans op een warmte-onweer blijft evenwel.

Lees verder onder de tweet.

Het onstabiele weer de rest van de week:

Woensdagvoormiddag is het licht tot gedeeltelijk bewolkt. Het is meestal droog maar de kans op een bui blijft aanwezig. Overdag wordt het overal opnieuw onstabiel met buien en onweer. De maxima liggen tussen 19 graden aan zee en 24 graden in de Kempen. Er waait een zwakke tot matige wind uit oost tot noordoost.

Ook donderdag wordt een wisselvallige dag. In de voormiddag krijgen we lokale regenbuien. In de namiddag en 's avonds worden de buien talrijker en actiever en gaat het soms ook onweren. Plaatselijk verwachten we flink wat neerslag. Het is nog steeds warm met maxima van 18 tot 24 graden.

Vrijdag wordt het mogelijk minder onstabiel en verdwijnt de onweersneiging. Er vallen dan eerder nog een paar lokale buien of het blijft in bepaalde streken zelfs droog met opklaringen. De maxima liggen tussen 22 en 26 graden bij een zwakke wind uit oost tot zuidoost. Aan de kust klimt het kwik niet hoger dan 19 graden onder invloed van een noordelijke zeebries.

Tijdens het weekend wordt het warm tot zeer warm met zaterdag maxima tot 27 graden en zondag tot 28 graden. Een groot deel van de dag is het vrij zonnig, maar op het einde van de dag bestaat nog steeds de kans op een warmteonweer. De wind waait meestal zwak uit oostelijke richtingen.

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Meest gelezen