Video player inladen...

Zware brand in loods in Herent is onder controle

In Herent in Vlaams-Brabant heeft een zware bedrijfsbrand gewoed. Het vuur brak uit in een loods van een bouwbedrijf in de deelgemeente Veltem-Beisem. De brandweer is massaal ter plaatse, het korps van Leuven heeft versterking gekregen uit Haacht en Zaventem, en er zijn ook extra tankwagens met water opgeroepen. Na 4 uur blussen is de brand onder controle. Het nablussen kan wel nog tot vanavond duren.

Het bedrijf ligt dicht bij een woonwijk, en naast de spoorlijn Leuven - Brussel. Voorlopig is er geen hinder bij het treinverkeer. Buurtbewoners moeten nog tot de middag ramen en deuren gesloten houden. Maar de vrijgekomen rook is niet giftig, benadrukt de brandweer.

Bekijk hier het fragment uit "Het Journaal":

Video player inladen...

Meest gelezen