"Ik heb hard voor die tas gewerkt, dus die zou de dief onder geen beding krijgen"

Toen Jerad Kluting, na een paar boodschappen te hebben gedaan, naar huis ging, werd hij plots geconfronteerd met een dief die om de tas die hij meedroeg vroeg. Maar de 31-jarige man uit Holland, in de Amerikaanse staat Michigan, zag dat niet zitten, vooral omdat het om een dure Louis Vuitton-tas ging. Zelfs toen er geschoten werd, was Kluting niet te vermurwen. Hij zou onder geen enkel beding zijn 1.700 dollar-tas afgeven. Het was dan wel niet de meest doordachte daad, maar het internet kon dit verhaal, dat gelukkig goed afliep, best smaken.

Kluting op Buzzfeed News en op de lokale nieuwszender Wood Tv: "De weg die ik neem om boodschappen te doen heb ik al honderden keren genomen. Toen ik een man zag naderen, voelde ik bijna instinctief aan dat er iets niet pluis was. Je kent dat wel, zo’n voorgevoel dat iets fout gaat lopen."

"Dan ging het plots erg snel. Hij trok een bandana over zijn mond en haalde een pistool te voorschijn, dat hij onmiddellijk naar mij richtte. Hij riep dat ik hem mijn Louis Vuitton-tas moest geven. Maar dat had ik snel beslist: mijn Louis Vuitton-tas zou hij onder geen enkel beding krijgen."

"Ik heb erg hard voor die tas moeten werken en bezit ‘m ook al een lange tijd. Die betekent dus veel voor mij. Ik was niet bereid die aan een of andere onverlaat te geven omdat hij erom vroeg."

"Ik heb er 1.700 dollar (1.450 euro), of daaromtrent, voor betaald. Ik heb er speciaal voor gespaard. Die tas is een verlengstuk van mezelf."

"Nadat ik dat allemaal aan de dief uitgelegd had, begon hij ook nog in de lucht te schieten. Dan heb ik het op een lopen gezet. Hij achtervolgde me en schoot nog 2 keer. Dan moest hij zijn geweer herladen. Ik heb dan achterom gekeken en zag hem wegvluchten."

"Nagedacht bij wat me overkwam heb ik niet. Daar was geen tijd voor. Ik heb gewoon impulsief gereageerd." De dief werd later opgepakt door de politie.

"Nu heeft die tas nog een grotere betekenis voor mij. Nu symboliseert hij het feit dat ik niet opgeef, dat ik zelf nog kan bepalen was goed is en wat verkeerd is."

"Toch, achteraf bekeken, mocht het nog een keer gebeuren, dan geef ik mijn tas wellicht wel af. Want noem me geen held, zoals de afgelopen dagen veelvuldig gebeurd is.” 

Meest gelezen