"Is dit de slechtste bewakingshond ooit? Of is hij gewoon te vriendelijk?"

Een bewakingsvideo van een inbraak in een woning in Milton, in de Amerikaanse staat Massachusetts, kreeg de afgelopen dagen de nodige aandacht op diverse nieuwswebsites en op sociale media, maar niet om de inbraak zelf. De beelden tonen immers dat de dief ongestoord te werk kan gaan, terwijl de hond des huizes vrolijk met zijn staart kwispelt en de dief zelfs vriendelijk volgt. Dat de hond de dief zou kennen, wordt door het Milton Police Department, dat de beelden op zijn Facebookpagina publiceerde, ontkend. En dus vragen velen zich nu af: "Is dit misschien de vriendelijkste hond ooit?" Of, "is dit de slechtste bewakingshond ooit?"

Op de beelden is te zien hoe de dief het huis binnenstapt. De hond volgt hem eventjes, maar gaat daarna naar buiten. Intussen doorzoekt de man het huis, zo liet de politie in een begeleidende verklaring weten. Omdat de dief de bewakingscamera’s opgemerkt heeft, verbergt hij zijn gezicht achter zijn T-shirt. Als hij vertrekt, roept hij eerst nog de hond binnen die, nog steeds kwispelend met zijn staart, braaf naar de man luistert.

In reacties op sociale media werd meerdere keren geopperd dat de hond deze dief moest kennen. Toch is de identiteit van de dief voor het Milton Police Department nog altijd niet gekend en hoopt die dat de verspreiding van de beelden tot een oplossing in deze zaak kan leiden.

Anderen reageerden in de zin van: "Mijn hond zou diens been afgebeten hebben", "Mijn hond zou korte metten met die persoon gemaakt hebben", "Mijn hond zou wel iemand binnenlaten, maar die zou niet meer het huis uitgeraakt zijn", of: 

Meest gelezen