3 minderjarigen opgepakt voor tigerkidnapping moeder en kinderen in Herzele

De politie heeft drie minderjarigen opgepakt voor een tigerkidnapping eind vorig jaar in het Oost-Vlaamse Herzele. Een moeder en haar twee kinderen werden toen bedreigd met een vuurwapen. 

Vorig jaar, op 16 december, drongen drie personen een huis binnen in Herzele, in Oost-Vlaanderen. Net op dat moment kwam de bewoonster thuis, samen met haar twee kinderen. Daarop verlieten twee van de drie verdachten meteen de woning, maar één persoon richtte een vuurwapen op de vrouw en hield haar en haar twee kinderen gegijzeld. Hij dwong haar haar geld af te geven en reed daarna met de slachtoffers naar een bank waar zij geld moest afhalen. Daarop werd de vrouw gedwongen de verdachte naar Brussel te brengen. 

Na verschillende tips konden de drie verdachten geïdentificeerd en opgepakt worden. Het gaat om drie minderjarigen uit Brussel. Ze werden allemaal voorgeleid voor de jeugdrechter. De gijzelnemer werd in een gesloten instelling geplaatst.

Meest gelezen