Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Advocaat van Trump zou geld van Oekraïne hebben gekregen om onderhoud met Porosjenko te regelen

Michael Cohen, de persoonlijke advocaat van de Amerikaanse president Donald Trump, zou in het geheim minstens 400.000 dollar hebben gekregen om gesprekken te regelen tussen Trump en de Oekraïense president Petro Porosjenko. Dat meldt de Britse omroep BBC, op basis van bronnen in Kiev.

Volgens die bronnen werd Cohen betaald om de gesprekken tussen Trump en Porosjenko te regelen die vorig jaar in juni plaatsvonden in het Witte Huis. De betaling zou uitgevoerd zijn door tussenpersonen die handelden voor Porosjenko.

Een bron binnen de Oekraïense geheime diensten vertelde de BBC dat lobbyisten er enkel in geslaagd waren om een kort fotomoment van Porosjenko met Trump te regelen. Daarom zouden ze zich tot Cohen (foto onder) hebben gericht om een echt onderhoud te regelen. 

AP

Er wordt niet gesuggereerd dat Trump weet zou hebben gehad van de betaling.

Kort na Porosjenko's terugkeer, zou het anti-corruptieagentschap in zijn land het onderzoek naar Trumps voormalige campagneleider Paul Manafort hebben stopgezet.

Meest gelezen