Videospeler inladen...

Wateroverlast en lange file op E40 in Bertem veroorzaakt door onvoldoende opgeruimd gemaaid gras

Vanmorgen zijn een tijdlang drie rijstroken op de E40 in Bertem in de richting van Brussel versperd geweest door wateroverlast. Dat ging gepaard met heel wat verkeers­ellende. De weg stond er deels blank door een verstopte afvoer. Het Agentschap Wegen & Verkeer wijst naar een aannemer die het gras op de berm heeft gemaaid en dat onvoldoende heeft opgeruimd.

De problemen begonnen voor 9 uur met een grote plas van 200 meter over de drie rijstroken verspreid. Daardoor was er een beperkte doorgang richting Brussel. Door de hinder ontwikkelde zich al snel een file en bij momenten liepen de vertragingen op tot meer dan een uur. De brandweer kwam ter plaatse om de versperde rijstroken vrij te maken.

Volgens het Vlaams Verkeerscentrum is het vanmorgen overal op de Vlaamse snelwegen heel druk door de regen en vallen de files stevig uit. Waar er normaal gezien op een gemiddelde werkdag 160 km file staat, stond er op een gegeven moment meer dan 300 km.

Lees verder onder de video

Videospeler inladen...

Verstopte afvoer

De waterafvoer op de E40 in Bertem kon het vele water niet slikken. Volgens het Agentschap Wegen en Verkeer is dat de schuld van de  onderhouds­aannemer, die het gemaaide gras niet voldoende opruimde.

"De afgelopen dagen werden de bermen langs de E40 gemaaid en is het gras niet voldoende opgeruimd. Er is dus gras in de berm blijven liggen en door de hevige regenval in de waterafvoer terechtgekomen met als gevolg de hevige wateroverlast", zegt Anton De Coster van Wegen en Verkeer aan Radio 2 Vlaams-Brabant.

Wegen en Verkeer betreurt het voorval en zal de onderhoudsaannemer daarover aanspreken. Er wordt geen klacht ingediend.

Bekijk hier het item uit het Journaal van 13 uur

Videospeler inladen...

Meest gelezen