Dubbel zoveel douanejobs in de haven van Zeebrugge

Het personeel van de douane van Zeebrugge zal door de Brexit verdubbelen. In totaal zullen er 141 nieuwe jobs komen in de havens van Zeebrugge, Gent en Antwerpen.

Het Verenigd Koninkrijk (VK) stapt volgend jaar in maart uit de Europese Unie. Dat brengt met zich mee dat er weer grenzen zijn tussen de EU-landen en het VK. En wie grenzen zegt, zegt ook meer douanecontroles die veel administratie vragen. Om dat werk op te vangen, komen er dus 141 vacatures vrij om de havens te versterken.

Verdubbeling van het personeel

De haven van Zeebrugge is voor 45% afhankelijk van de handel met de Britten. Daarom komt het grootste deel van de nieuwe werknemers ook naar Zeebrugge, waardoor er 80 mensen bij de douane komen. De aanwervingen lopen volop, ze zijn op zoek naar mensen die instaan voor de controle van de goederen en de documenten.