Eerste bibliotheek voor babyspullen in Brussel

In Elsene is deze namiddag de eerste Babytheek geopend. Dat is een plaats waar je babyspullen kan uitlenen.

De Babytheek is de eerste bibliotheek voor babyspullen in Brussel, een project van Netwerk Bewust Verbruiken en GC Elzenhof. Het is een handig uitleensysteem voor babyspullen die je slechts kort nodig hebt. Of je nu klein woont, een beperkt budget hebt of wil kiezen voor minder spullen. 

In de Babytheek kan je babygerief ontlenen voor het eerste levensjaar van een baby, zoals wippers, babywagens, borstvoedingskussen enz. Lidmaatschap kost 20 euro per jaar. Zo is de Babytheek toegankelijk voor iedereen. 

Goed voor het milieu

Het project wil zo bijdragen aan de deeleconomie, want waarom een kinderwagen aankopen als je die na enkele maanden niet meer nodig hebt? Lenen is de ideale oplossing. Dat is voordelig voor het klimaat want er hoeven minder spullen aangekocht, geproduceerd en vervoerd te worden, en voor je portemonnee.

De Babytheek is elke woensdagnamiddag open en bevindt zich in GC Elzenhof, Kroonlaan in Elsene

Meest gelezen