Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Treinverkeer in Frankrijk opnieuw verstoord door stakingsacties

Het stakende Franse spoorwegpersoneel heeft de hervormingen bij de spoorwegmaatschappij SNCF verworpen. Het treinverkeer loopt ook vandaag hinder op door stakingsacties. 

Bijna 95 procent van het spoorwegpersoneel verwierp de hervormingsplannen voor de SNCF. Meer dan 60 procent spoorwegwerknemers nam deel aan de niet-bindende bevraging van het gezamenlijke vakbondsfront.  

Bij de Franse spoorwegen wordt al sinds begin april actiegevoerd tegen de plannen van de regering om onder meer de statutaire benoeming af te schaffen en meer concurrentie op het spoor mogelijk te maken. Tot en met eind juni houden de spoorbonden twee dagen op de vijf protestacties. (Foto boven dateert van eerder deze maand.)

Gisteravond ging opnieuw een tweedaagse stakingsgolf van start. Volgens de SNCF wordt de stakingsoproep ditmaal minder strikt opgevolgd, maar toch is de hinder op het spoor vrij aanzienlijk. Bij de hogesnelheidstreinen rijden 3 op de 5 treinen, bij de internationale treinen zijn dat er 2 op de 3. Bij de intercity's en de lokale treinen is de hinder groter.

Meest gelezen