Waals Parlement keurt verbruiksruimtes voor druggebruikers goed

Vanaf het najaar zal de Waalse overheid in de grote steden omkaderde verbruiksruimtes voor druggebruikers inrichten. Het Waals Parlement keurde woensdagavond met een overgrote meerderheid een voorstel van resolutie goed, dat ook werd gedragen door de oppositie. Zeventig parlementsleden stemden voor en er was één onthouding.

Het initiatief vloeit voort uit bekommernis om de volksgezondheid, zo argumenteerde het initiatiefnemende CDh. In de verbruiksruimtes kunnen verslaafden in veilige en hygiënische omstandigheden en onder begeleiding van professionals gebruiken.

De ruimtes maken deel uit van bredere en geïntegreerde inrichtingen waar onder meer ook medische behandelingen worden verstrekt, substitutiebehandelingen worden aangeboden en sociale omkadering wordt ingericht.

De eerste verbruiksruimte in Wallonië zal in september van dit jaar worden ingericht in Luik. Daarna volgen ook andere steden.

Meest gelezen