Babybrilbeer toont zich voor het eerst in Zoo Antwerpen

Bezoekers van de Zoo Antwerpen kunnen sinds kort een eerste glimp opvangen van de babybrilbeer die op 16 februari geboren is. Moeder Zamora beviel er toen van haar tweede beertje. Het geslacht blijft tot op vandaag een mysterie. 

Nu de babybrilbeer wat groter is, kunnen bezoekers van de Zoo Antwerpen het jong zien in het buitenpark. Het beertje blijft veilig dicht bij mama Zamora en ondernam al een hele snuffeltocht over boomstammen en tussen de struiken. Vijf jaar geleden beviel Zamora van Oberon, de eerste brilbeerbaby van België in Zoo Antwerpen.

Jongen of meisje

Tot voor kort zat het brilbeertje verstopt in het nest. Voor de verzorgers van de Zoo bleef het geslacht dan ook een mysterie. Nu het beertje buitenkomt, hopen de verzorgers door observatie het geslacht te kunnen bepalen. Aan de manier waarop het plast, kan men zien of het een jongen of een meisje is.

Als Zoo Antwerpen het geslacht weet, gaan ze een aantal namen bekendmaken. De mensen kunnen dan via Facebook laten weten wat hun favoriete naam is.

Brillen

Mannetje Gladstone (28) en vrouwtje Zamora (18) vormen een genetisch belangrijk koppel. Brilbeer Oberon was hun eerste jong. Oberon verhuisde in 2016 naar Groot-Brittannië. Papa Gladstone is met zijn 28 jaren al een man op leeftijd. Brilberen leven gemiddeld zo'n 20 tot 25 jaar. 

Brilberen zijn over het algemeen vegetariërs. Ze hebben een zwarte, donkerbruine pels. Rond hun ogen en snoet geeft een blonde tekening de indruk van een bril, vandaar hun naam.

Meest gelezen