Campagnecaravan Lorin Parys in brand gestoken

Op de Tiensesteenweg in Leuven is vannacht de caravan, waarmee Lorin Parys van N-VA momenteel campagne voert voor de gemeenteraadsverkiezingen, in brand gestoken. Er vielen geen slachtoffers. Voor Parys is een rode lijn overschreden.

"Deze nacht om 4 uur kwam de politie bij me aanbellen om te zeggen dat de caravan was uitgebrand", vertelt Parys. "Het was toen al duidelijk dat de brand was aangestoken. Nog een geluk dat de twee gasflessen in de caravan niet zijn ontploft. En nog een groter geluk dat er niemand in sliep. Vorig weekend had ik er samen met onze drie kinderen nog in geslapen."

Rode lijn

"Hier is een rode lijn overschreden", zegt Parys. "Dit is de zoveelste bedreiging aan het adres van de N-VA. Eerder zijn al partijleden belaagd tijdens de 1000 kilometer van Iedereen tegen kanker en tijdens de Gay Pride in Brussel. Dit moet stoppen", zegt Parys. 

Bedreigingen

"Wie denkt dat hij ons hiermee afschrikt, heeft ongelijk", zegt Parys. "Je kan politiek wel van mening verschillen, maar daar dienen discussies voor. Wie zoals hier schade toebrengt of iets in brand steekt heeft eigenlijk geen argument, en dat vind ik bijzonder triest." Parys heeft de afgelopen dagen en weken niet meer bedreigingen ontvangen dan gewoonlijk. Een spoor naar de daders is er voorlopig niet.

Meest gelezen