Derde dag op rij code oranje: Opnieuw kans op hevig onweer

Vandaag is als een mooie zonnige dag begonnen, maar vanaf de middag komt daar verandering in met lokaal kans op hevig onweer. Onweersbuien trekken vanuit het zuidoosten over het land. Het KMI waarschuwt voor code oranje. Het noodnummer 1722 voor niet-dringende brandweerinterventies blijft nog tot minstens vrijdagmiddag actief. 

Vanaf 15 uur geldt code oranje in Limburg en Vlaams-Brabant. Daarna trekken de onweders door naar Antwerpen, Oost- en West-vlaanderen. Tegen de nacht zouden de onweersbuien wegdrijven.

Code oranje betekent dat er vandaag verspreid kans is op hevig onweer met mogelijk overlast op meerdere plaatsen. Intense regenval, hagelbuien en/of hevige rukwinden kunnen vrij grote schade veroorzaken aan gebouwen en voor wateroverlast zorgen. Ook ontwortelde bomen en blikseminslagen zijn mogelijke gevolgen. Wees op uw hoede en begeef u zo weinig mogelijk in het verkeer.

Binnenlandse Zaken vraagt om voor niet-dringende brandweerinterventies het nummer 1722 te bellen en enkel het noodnummer 112 te bellen als er iemand in (levens)gevaar is. Het nummer blijft nog actief tot morgenmiddag. Afhankelijk van de voorspellingen van het KMI kan het nummer mogelijk nog langer actief blijven. 

Oproep

Wie videobeelden of foto's heeft van het onweer, wateroverlast of schade, mag die steeds bezorgen aan VRT NWS via oproep@vrtnws.be of via onze Facebookpagina. Let wel: breng uzelf niet in gevaar door beelden te maken, film of fotografeer enkel als dat veilig kan.

Meest gelezen