Marc Dutroux schrijft brief met berouw aan slachtoffers

Wellicht nog voor de zomer stuurt Marc Dutroux een brief naar de slachtoffers en de ouders van slachtoffers, waarin hij berouw toont. Dat zegt zijn advocaat Bruno Dayez in een interview met Le Vif en L'Express. Dayez verzekert dat het berouw geen uiterlijke schijn is.

Misdadiger Marc Dutroux wil in een brief zijn spijt uitdrukken over wat er gebeurd is. Met zijn akkoord is zijn advocaat Bruno Dayez de brief aan het schrijven. "Er zullen antwoorden instaan op bepaalde vragen die de families van de slachtoffers zich nog stellen", zegt Dayez. 

"Ook al betwist hij bepaalde zaken en ook al beschouwt hij zichzelf niet als een absoluut monster, hij is zich wel degelijk bewust dat hij niet per ongeluk in de gevangenis zit," vervolgt Dayez. "Hij neemt zijn verantwoordelijkheid op." Dayez is sinds vorig jaar de nieuwe advocaat van Dutroux.

Meest gelezen