Video player inladen...

Ook Morgan Freeman beschuldigd van ongewenste intimiteiten

De Amerikaanse nieuwszender CNN heeft getuigenissen van  vrouwen verzameld tegen Hollywoodacteur Morgan Freeman. Hij zou hen verbaal en fysiek hebben lastiggevallen. Freeman verontschuldigt zich.

Een jonge productie-assistente bij de film “Going in style” meldt dat Morgan Freeman haar dagelijks betastte en opmerkingen maakte over haar lichaam en kleding. Ook een medewerkster van de film “Now You See Me” maakt gewag van ongepaste commentaren.  Alles samen heeft CNN 16 getuigenissen verzameld. Acht vrouwen hebben het zelf meegemaakt, acht anderen hebben het zien gebeuren.

Ook vrouwelijke journalisten die Freeman interviewden, kregen ermee te maken. Een zichtbaar zwangere CNN-reporter meldt dat Freeman zich bepaald beledigend en plat uitdrukte: "I wish I was there".

Verontschuldigingen

Morgen Freeman reageert op de beschuldigingen met een geschreven bericht: "Iedereen die mij kent of met me heeft samengewerkt, weet dat ik niemand opzettelijk zou beledigen of zich onprettig laten voelen. Ik bied mijn excuses aan iedereen aan die zich ongemakkelijk of niet gerespecteerd voelde. Dit was nooit mijn bedoeling." 

Het onderzoek naar Morgan Freeman is gevoerd door CNN. Gerechtelijke stappen of formele klachten zijn er nog niet. Maar, stipt CNN aan, veel vrouwen durfden totnutoe niet te getuigen uit schrik om hun baan te verliezen.

Morgan Freeman is de stem van de reclamecampagnes van Visa. Het Canadese vervoersbedrijf TransLink wilde zijn stem ook gebruiken in de metro, maar ziet daar nu van af, na de beschuldigingen.

Superster in Hollywood

Morgan Freeman is 80 en zit al bijna een halve eeuw in de filmbusiness. Hij speelde mee in "Driving Miss Daisy" en "The Shawshank Redemption". De afro-Amerikaanse acteur raakte wereldberoemd als God in de film “Bruce Almighty”. Ook in "Now You See Me", "Seven" of Batman" speelde hij mee. Hij won een Oscar voor beste bijrol in "Million Dollar Baby" en werd nog voor vier andere films genomineerd.

Freeman is de zoveelste naam op de #MeToo-lijst. Andere acteurs die werden beschuldigd zijn Bill Cosby (die al veroordeeld werd), Kevin Spacey (tegen wie verschillende onderzoeken lopen), Dustin Hoffman (die zijn schuld toegaf in verband met een stagiaire in de jaren 80) of Michael Douglas, die zelf het nieuws naar buiten bracht dat hij zou worden beschuldigd. De grootste zaak is die tegen Hollywoodproducer Harvey Weinstein. Ook regisseurs als Lars von Trier en Woody Allen kwamen in beeld.

Meest gelezen