AFP or licensors

Parachutemoord(poging) in Groot-Brittannië

In Groot-Brittannië is sergeant bij het leger, Emile Cilliers, schuldig bevonden aan poging tot moord op zijn vrouw Victoria Cilliers. Hij wilde haar om het leven brengen door haar parachute te saboteren. Victoria Cilliers overleefde de sprong van 1.220 meter hoogte.  

De moordpoging vond plaats in april 2015. Victoria Cilliers, een ervaren parachutesprong-instructeur, liep zware verwondingen op bij de val die haar bijna fataal werd. Zowel haar hoofd- als reserveparachute waren defect gemaakt op het moment dat ze sprong.  

Het was niet de eerste moordpoging die Emile Cilliers ondernam. Eind maart van hetzelfde jaar probeerde hij al zijn vrouw te vermoorden door een gaslek te veroorzaken bij haar thuis. Emile Cilliers zelf heeft die twee moordpogingen altijd ontkend.

Toch is hij nu veroordeeld voor poging tot moord. Dat heeft de jury in Winchester bekendgemaakt. Er zijn bewijzen dat Emile Cilliers de uitrusting van zijn vrouw opzettelijk saboteerde. De verbinding met het grote scherm was verbroken en de essentiële onderdelen van de reserveparachute ontbraken. Het is de eerste keer dat een parachute op die manier gesaboteerd werd.

Bergen schulden

Emile Cilliers zat diep in de schulden en had het geld van de levensverzekering van zijn vrouw nodig om zijn rekeningen te betalen, maar vooral ook om een nieuw leven te starten met zijn minnares Stefanie Goller. 

De zaak doet erg denken aan de Belgische parachutemoord in 2006 waarbij Els Van Doren om het leven kwam. Toen werd Els Clottemans, die een relatie had met dezelfde man als van Doren, schuldig bevonden aan moord. 

Meest gelezen